Talliväki

Stallgårdin oma tallitiimi hoitaa hevoset ja pitää tallin ja tallialueen siistinä.

Ratsastuksen ohjaajina toimii keväällä 2024 Mia Ståhle-Lauritzon ja Nina Jokimies. Fanny Nyström tuuraa tunteja aina välillä ja vetää leirejä.

Talliväkeen kuuluu myös sosialinen Laban-kissa, joka pitää hyvää huolta tallin jyrsijäkannasta ja tulee useasti sinua vastaan tallin pihalla ja seuraa sinua tallitupaan jossa se odottaa silityksiä.

Kuva: Blanca Köhler

Mia Ståhle-Lauritzon

Olen tallin perustaja ja omistaja ja taustalla on yli 20 vuoden kokemus hevosyrittäjänä. Tämä on maailman mielenkiintoisin ala, joka vaatii jatkuvaa kykyä uudistua sekä henkilö- että yritystasolla. Kaiken keskipisteessä kulkee hevonen, joka vangitsee ja ihmetyttää ja toivon, että saan kulkea niiden rinnalla pitkään.

Ratsastuksen ohjaaminen alkoi yli 20 vuotta sitten kun perustin islanninhevosyrityksen ja kehityin askellajiratsatuksessa ja sitä mukaan alkoi ohjaustyö. Suoritin SIHY:n silloisen apuohjaajakoulutuksen (2005-2006). Yrityksen alkuvuosina osallistuin lukuisiin kursseihin ja halu oli kova löytää teknistä osaamista ja mukana oli myös seurakilpailuja. Olen aina paneutunut alan kirjallisuuteen ja halu oppia itsekseni ja työskentelemällä omien hevosteni kanssa vahva. Mullistava muutos omaan ajatteluun tuli v 2021 EHT (eettinen hevostaito) ohjaaja koulutuksen kautta jonka jälkeen seurasi vielä jatko-osa. Se on tuonut minulle todella paljon uutta tietoa, oivaltamista ja taitoja hevosen käsittelyyn ja ennenkaikkea ymmärrystä hevosesta. Keväällä 2024 jatkan hevoskoulutusta osana ammattitutkintoa.

Ohjauksessa olen pyrkinyt valoittamaan mitä-miksi-miten-milloin jotta ratsastaja ymmärtäisi paremmin asian yhteyden ja luomalla mielikuvan asiasta se oivalletaan usein helpommin. Ratsastuksen ohjaaminen on luovaa ja antoisaa ja ohjaustyössä kohtaa paljon erilaisia hevosia ja ihmisiä ja haaste on löytää juuri ne oikeat tavat ja asiat millä yhteys syntyy ratsastajan ja hevosen välille. Tärkeää on, että ratsastaja löytää oman tasapainon liikkuvalla hevosella, joka jatkuvasti työntää ratsastajan pois omasta tasapainosta. Rytmi on toinen tärkeä elementti jonka löytäminen auttaa ratsukkoa löytämään harmoniaa ja tuloksena rennon ja luottavaisen mielen ratsukossa.

Rinnallani kulkee rakas aviomies, joka on kehittänyt myös talliympäristöä mm. luomalla kauniin puutarhan tallin yhteyteen. Minulla on kolme aikuista poikaa ja viisi lastenlasta ja toivon, että jollekin heistä syntyisi myös hevoskipinä. Siviiliammatissani olen talousalan osaaja joka toimii loistavasti vastapainona ja hyvänä etuna yrittämiselle.

Hevosten kanssa työskenteleminen on kiehtovaa ja innostavaa ja haluan työssäni painottaa sitä arvomaailmaa, jossa kuuntelemme hevosia paremmin ja luomalla niihin suhteen, joka perustuu tasapuolisuuteen.

Tervetulo tunneilleni !

Lisätietoja Miasta löytyy myös välilehdessä Stallgård.

 

Kuva: Ile Könönen

Nina Jokimies

Olen tehnyt ratsastuksen ohjaajan töitä aina vuodesta 2000 alkaen. Olen työskennellyt niin Suomessa, Saksassa kuin Virossakin. Tällä hetkellä päätyökseni toimin kuitenkin varhaiskasvatuksen opettajana.

Vahvuuteni opettajana on vankka kokemus hevosalan töistä ja vahva pedagoginen osaaminen. Näin ollen ymmärrän sekä hevosten käytöstä että oppilaan oppimisen lainalaisuuksia. Opetukseni pohjautuu positiivisuuteen ja tavoitteena tunneillani on luottavainen ilmapiiri, jossa oppilas uskaltaa kokeilla ja yrittää. Painotan opetuksessani rentoa ja luontevaa istuntaa ja perusasioiden osaamista. Asioita harjoitellaan askel kerrallaan niin että uutta opitaan sopivissa paloissa jo opittujen asioiden päälle. Olen opettanut kaiken ikäisiä oppilaita alkaen alkeistunneista päätyen kouluratsastuksessa aina vaativaan B.hen asti ja esteissä 80cm. Koulutukseltani olen tallimestari, ratsastuksen ohjaaja ja varhaiskasvatuksen kandidaatti.

Tervetuloa mukaan tunneilleni!

Fanny Nyström

Valmistuin keväällä 2022 luonnontieteiden kandidaatiksi ja jatkan fysiologian ja neurotieteiden maisteriohjelmassa. Sovellan opintojani jatkuvasti myös hevosmaailmassa. Hevosharrastukseni alkoi alle kouluiän pikkuponeilla joista siirryin islanninhevosiin silloiseen Talli Perlaan. Issikat veivät sydämeni ja perheessä on ollut myös oma islanninhevonen.

Ratsastan säännöllisesti ja käyn  eri valmentajien tunneilla ja kursseilla kun siihen tarjoutuu mahdollisuus lainahevosilla, lisäksi maastakäsittelen ja ohjasajan hevosilla. Mielestäni jokaisella hevosella on meille jotakin opetettavaa, meidän täytyy vain opetella kuuntelemaan. Olen ohjanut ratsastustunteja paljon nuoresta iästä huolimatta ja auttanut ratsukkoja löytämään yhteisen sävelen. Minulla on ratsastuksen lisäksi 12 vuoden kilpauintitausta ja olen toiminut myös uintivalmentajana.

Haluan luoda avoimen ja kaksisuuntaisen kommunikaatioväylän hevosen ja ratsastajan, sekä ratsastajan ja opettajan välille. Minulle on tärkeätä myös tietää miksi asioita tehdään juuri tietyllä tavalla ja tavoitteeni on toimia myös hevosen näkökulmasta loogisesti. Minulle tärkeitä aiheita ovat myös ratsastajan oma kunto ja mielentila, jotka vahvasti vaikuttavat ratsastukseen.

Tervetuloa tunneille – Välkomna på mina timmar!