Talliväki

Stallgårdenin tallivastaavana on Kaisa Kallio 8.10.2018 alkaen. Tallityöntekijät ja tallituurajat vaihtuvat kausittain ja syyskaudella 2018 säännöllisesti tallivuoroja tekee Kaisan lisäksi Ester, Reetta, Katri ja Pauliina.

Ratsastuksen ohjaajina toimivat Mia ja Lena. Tietyillä porkkanajaksoilla vierailee myös ulkopuolisia asiantuntijoita kuten Masteropettaja Maarit Suortti.

Maastonvetäjänä toimii Henna Sassi.

Tallikissat Huginn ja Muninn ovat asustaneet jo pitkään tallilla. Heidän päivät kuluvat jyrsijäkannan valvomiseen.

Mia Ståhle-Lauritzon

Olen tallin perustaja ja omistaja. Hoidan yritystoiminnan ohjelmasisällön, tiedottamisen, hallinnon, kiinteistön hoidon sekä kaiken muun mikä yrittämiseen liittyykin. Lisäksi pidän myös kenttätunteja. Taustalla on reilun 10 vuoden kokemus islanninhevostuntien ohjaamisesta ja maastojen vetämisesta. Päivisin olen muualla töissä ja talliyritys toimii hienona vastapainona työni ohella.

Ratsastuksen ohjaaminen on henkireikäni josta nautin suunnattomasti. Lähtökohtani on luoda mukava ilmapiiri tunneilleni – rennossa ja hyvässä ilmapiirissä on hyvä työskennellä sekä ratsastajan että hevosen.

Keskityn paljon hevosen ja ratsastajan väliseen kommunkointiin, pyrin kertomaan miten hevonen toimii ja miksi, niin ratsastaja pystyy paremmin ymmärtämään hänen vaikuttamistaan hevoseen. Ihmiset ovat melko suoritekeskeisiä emmekä aina muista että mukana on toinenkin osapuoli huolehdittavana.

Pidän paljon mielikuvien maailmasta ja niiden luomisesta sekä käytän mielelläni musiikkia tunneillani. Rytmi on tärkeä elementti ratsastuksessa. Tunnen onnistuvani silloin kun ratsastajista ja hevosista huokuu mielihyvää ja positivista energiaa ratsastuksen jälkeen.

Tervetuloa tunneille!

Lisätietoja Miasta löytyy myös välilehdessä Stallgård.

 

Lena Pettersson

Esittely tulossa

 

Kaisa Kallio

 Kaisa on työskennellyt jo 20 vuotta eri talleilla ja valmistunut vuonna 2002 talliyrittäjäksi Osaran maatalousoppilaitoksesta. Tarmokas ja positiivinen Kaisa on erittäin eläinrakas ja hevosten hyvinvointi onkin Kaisalle kaikki kaikessa.

Kaisa aloitti ratsastuksen vuonna 1990 Tampereella.  Monien ratsastuskouluissa vietettyjen vuosien jälkeen tuli ensimmäinen oma hevonen Ants. Tällä eestinhevosella Kaisa kilpaili este-ja kouluratsastuksessa 10 vuoden ajan. Nykyään omaa hevosta ei ole mutta ratsastustaitoa Kaisa pitää yllä valmentautumalla kolmesti viikossa ja kilpailemalla säännöllisesti edelleen molemmissa lajeissa. Hyppääminen ja esteet ovat aina olleet erittäin lähellä Kaisan sydäntä.

Kaisan ajatuksia: ”Tallitöissä saan olla lähellä hevosia päivittäin. Se antaa voimaa ja iloa arkeen, nautin siitä toden teolla. Toivotan kaikki iloisesti tervetulleeksi talliin!”

Niisu (Denise) Lönnblad

Niisu on tuttu jo vuosien takaa Talli Perlan tallimestarina. Iloinen ja positiivinen Niisu hoitaa hommat ripeästi ja nauraen ja energiaa on vaikka muille jakaa. Niisu on tuurajana tuntitoiminnassa ja ohjaa tunteja suomeksi että ruotsiksi.

Niisu on kolmekymppinen Sipoolainen ja harrastanut hevosia pienestä pitäen. Hevosalan koulutusta on mm.  Brusabyn koulusta Kemiössä tallimestariksi että vapaa-ajan ohjaajaajaksi. Kokemusta on karttunut tuntiohjauksesta, esteradoilta, kenttä- ja kouluratsastuksesta sekä pienimuotoisista laukkakilpailuista. Niisulla on kaksi omaa hevosta kotitallissaan.

Niisun ajatuksia: ”Ohjaajana minulle on tärkeää, että hevonen saadaan kulkemaan eteenpäin pehmeillä avuilla niin että siitä tulee harmoninen ja positivinen kokemus, mutta vauhtiakin on luvassa.” Tervetuloa mukaan tunneille!