Talliväki

Stallgårdenin tallivastaavana toimii Mia. Arkipäivisin hevosia ja tallia hoitaa Rosie Wickström sekä Fanny Peltonen. Muut vuorot hoitaa tallituurajat  Henna, Katri, Pauliina, Nina ja Lena.

Ratsastuksen ohjaajina toimivat Mia, Lena ja Nina. Lisäksi tallillamme vierailee ulkopuolisia asiantuntijoita.

Maastonvetäjänä toimii Henna Sassi.

Tallikissat Huginn ja Muninn ovat asustaneet jo pitkään tallilla. Heidän päivät kuluvat jyrsijäkannan valvomiseen.

Mia Ståhle-Lauritzon

Olen tallin perustaja ja omistaja. Vastaan tallista sekä  yritystoiminnan ohjelmasisällöstä, tiedottamisesta, hallinnosta, kiinteistön hoidosta sekä kaikesta muusta mikä yrittämiseen liittyykin. Lisäksi pidän myös kenttätunteja. Taustalla on reilun 10 vuoden kokemus islanninhevostuntien ohjaamisesta ja maastojen vetämisesta. Päivisin olen muualla töissä ja talliyritys toimii hienona vastapainona työni ohella.

Ratsastuksen ohjaaminen on henkireikäni josta nautin suunnattomasti. Lähtökohtani on luoda mukava ilmapiiri tunneilleni – rennossa ja hyvässä ilmapiirissä on hyvä työskennellä sekä ratsastajan että hevosen.

Keskityn paljon hevosen ja ratsastajan väliseen kommunkointiin, pyrin kertomaan miten hevonen toimii ja miksi, niin ratsastaja pystyy paremmin ymmärtämään hänen vaikuttamistaan hevoseen. Ihmiset ovat melko suoritekeskeisiä emmekä aina muista että mukana on toinenkin osapuoli huolehdittavana.

Pidän paljon mielikuvien maailmasta ja niiden luomisesta sekä käytän mielelläni musiikkia tunneillani. Rytmi on tärkeä elementti ratsastuksessa. Tunnen onnistuvani silloin kun ratsastajista ja hevosista huokuu mielihyvää ja positivista energiaa ratsastuksen jälkeen.

Tervetuloa tunneilleni!

Lisätietoja Miasta löytyy myös välilehdessä Stallgård.

 

Lena Pettersson

Lena Pettersson on kokenut pitkänlinjan hevosalan yrittäjä. Hän on mm. ammattivalmentaja ja nuorten hevosten kouluttaja.

”Olen harrastanut ratsastusta lapsesta asti ja hevosista tuli minulle nopeasti elämäntapa. Nuorena kilpailin esteratsastuksessa ja myöhemmin keskityin askellajiratsastukseen täysipäiväisesti valmentaen ja kouluttaen hevosia ja ratsukoita. Opettajana painotan pehmeää ja täsmällistä perusratsastusta, jossa ratsastajan yksilölliset tarpeet ja hevosen hyvinvointi ovat etusijalla. Rauhallisesti etenevä, tavoitteellinen ja alusta asti systemaattisesti asteittain rakennettu valmennus kehittää ratsukkoa kohti kestävää, rentoa ja tasapainoista työskentelyä ja mahdollistaa etenemisen mahdollisimman pitkälle koulutusasteikolla. Pyrin niin selkeään opetukseen, että sekä ratsastaja, että hevonen ymmärtävät aina mitä heiltä pyydetään. Ratsastuskoulun viikkotunneillani harjoitellaan myös oman ratsastuksen arviointia ja suunnittelua yhdessä opettajan kanssa. Tärkeää on oppia tunnistamaan, milloin on aika vahvistaa tai monipuolistaa jo olemassa olevia taitoja ja milloin on aika siirtyä seuraavalle tasolle.”

Lena on työskennellyt myös 10 vuotta erityisopetuksen parissa ja on psykoterapian lisäksi opiskellut mm. tanssi-, liike- ja taideterapeuttisia menetelmiä. Tallin idyllinen ympäristö ja mukavat hevoset sopivat hyvin myös terapiaan ratsain. Ratsastuksen lisäksi Hertsby Stallgårdin kodikkaassa ”Ettan”-tilassa on mahdollisuus ratkaisukeskeiseen terapiaan ja valmennukseen.

 

Kuva: Ile Könönen

Nina Jokimies

Olen tehnyt ratsastuksen ohjaajan töitä aina vuodesta 2000 alkaen. Olen työskennellyt niin Suomessa, Saksassa kuin Virossakin. Tällä hetkellä päätyökseni toimin kuitenkin varhaiskasvatuksen opettajana.

Vahvuuteni opettajana on vankka kokemus hevosalan töistä ja vahva pedagoginen osaaminen. Näin ollen ymmärrän sekä hevosten käytöstä että oppilaan oppimisen lainalaisuuksia. Opetukseni pohjautuu positiivisuuteen ja tavoitteena tunneillani on luottavainen ilmapiiri, jossa oppilas uskaltaa kokeilla ja yrittää. Painotan opetuksessani rentoa ja luontevaa istuntaa ja perusasioiden osaamista. Asioita harjoitellaan askel kerrallaan niin että uutta opitaan sopivissa paloissa jo opittujen asioiden päälle. Olen opettanut kaiken ikäisiä oppilaita alkaen alkeistunneista päätyen kouluratsastuksessa aina vaativaan B.hen asti ja esteissä 80cm. Koulutukseltani olen tallimestari, ratsastuksen ohjaaja ja varhaiskasvatuksen kandidaatti.

Tervetuloa mukaan tunneilleni!