Talliväki

Stallgårdenin tallimestarina toimii Emppu. Tallityöntekijät ja tallituurajat vaihtuvat kausittain ja syyskaudella 2018 säännöllisesti tallivuoroja tekee Empun lisäksi Mari, Reetta ja Ester.

Ratsastuksen ohjaajina toimii syykaudella 2018 tallin omistaja Mia ja Lena sekä vierailevia ohjaajia ja asiantuntijoita.

Maastonvetäjinä ovat pääasiassa Mari Marjatsalo ja Henna Sassi.

Tallikissat Huginn ja Muninn ovat asustaneet jo pitkään tallilla. Heidän päivät kuluvat jyrsijäkannan valvomiseen.

Mia Ståhle-Lauritzon

Olen tallin perustaja ja omistaja. Hoidan yritystoiminnan ohjelmasisällön, tiedottamisen, hallinnon, kiinteistön hoidon sekä kaiken muun mikä yrittämiseen liittyykin. Lisäksi pidän myös kenttätunteja. Taustalla on reilun 10 vuoden kokemus islanninhevostuntien ohjaamisesta ja maastojen vetämisesta. Päivisin olen muualla töissä ja talliyritys toimii hienona vastapainona työni ohella.

Ratsastuksen ohjaaminen on henkireikäni josta nautin suunnattomasti. Lähtökohtani on luoda mukava ilmapiiri tunneilleni – rennossa ja hyvässä ilmapiirissä on hyvä työskennellä sekä ratsastajan että hevosen.

Keskityn paljon hevosen ja ratsastajan väliseen kommunkointiin, pyrin kertomaan miten hevonen toimii ja miksi, niin ratsastaja pystyy paremmin ymmärtämään hänen vaikuttamistaan hevoseen. Ihmiset ovat melko suoritekeskeisiä emmekä aina muista että mukana on toinenkin osapuoli huolehdittavana.

Pidän paljon mielikuvien maailmasta ja niiden luomisesta sekä käytän mielelläni musiikkia tunneillani. Rytmi on tärkeä elementti ratsastuksessa. Tunnen onnistuvani silloin kun ratsastajista ja hevosista huokuu mielihyvää ja positivista energiaa ratsastuksen jälkeen.

Tervetuloa tunneille!

Lisätietoja Miasta löytyy myös välilehdessä Stallgård.

 

Lena Pettersson

Esittely tulossa

 

Emppu (Emilia) Hiltunen

 Emppu on ollut useita vuosia tallityöntekijänä ja ratsastuksen ohjaajana ja kesästä 2017 alkaen tallimestarina. Hyvätuulinen Emppu on reipas,  ystävällinen ja osaava. Asiakkailta tuleee aina vaan myönteistä palautetta. Emppu toimii ratsastuksen ohjaajana tiistaisin.

Emppu aloitti ratsastuksen jo lapsena. Ensimmäisen islanninhevosen Flókin kautta hän löysi tien askellajiratsastuksen pariin. Emppu on osallistunut mm. lajin SM-kilpailuihin toisella issikallaan Logi’lla. Hän valmistui Ypäjän hevosopistolta v.2010 suuntauksena hevosharrastepalveluiden tuottaminen ja harrasteohjaajaksi v. 2013. Seuraava askel on kouluttautua ratsastuksenohjaajaksi.

Empun ajatuksia tuntien pidosta: ”Ohjaajana pyrin olemaan kannustava ja annan oppilaille sopivasti aikaa sisäistää opetukseni sisällön. Ratsastuksen pitää myös olla hauskaa mutta tarvittaessa osaan olla myös vaativa. Opetuksessani painotan ratsastajan pehmeään vaikuttamiseen istunnalla ja apujen käytöllä, hevosen tasapainoon sekä hevosen ja ratsastajan väliseen harmoniseen yhteistyöhön. Tuntien monipuolisuus, energisyys ja vaihtelevuus pitää sekä ratsastajan että hevosen mielen virkeinä.” Tervetuloa ratsastamaan!

Mari Marjatsalo

Marista huokuu energiaa ja päättäväisyyttä ja hän tarttuu ennakkoluulottomasti uusiin haasteisiin. Aikaa löytyy myös ystävälliseen kanssakäymiseen. Mari vetää tallin maastoratsastukset tallitöiden ohella sekä vetää myös kursseja.

Mari on jo reilu parikymppinen, joka on lapsesta asti unelmoinut ammatin hevosten parista. Mari kilpailee matkaratsastuslajissa aina kansainvälisellä 2*-tasolla asti ja kuuluu nuorten A-maajoukkuevalmennusrinkiin. Parhaat saavutukset ovat henkilökohtainen SM-mitali sekä senioreiden joukkuehopeaa Pohjoismaiden- ja Baltianmestaruuskilpailuista. Keväällä 2017
Mari valmistui Ypäjän hevosopistolta hevostenhoitajaksi, suuntautumisena kilpahevosen hoitaminen/ratsastus. Suurimman osan koulusta hän suoritti työvaltaisesti, jotta pystyi kilpailla täysipäiväisesti. Hän on olla töissä ratsu- ja ravitalleilla ja viime vuonna hän suoritti armeijan.

Mari haluaa tutustuttaa meidät matkaratsastuksen maailmaan!

 

Niisu (Denise) Lönnblad

Niisu on tuttu jo vuosien takaa Talli Perlan tallimestarina. Iloinen ja positiivinen Niisu hoitaa hommat ripeästi ja nauraen ja energiaa on vaikka muille jakaa. Niisu on tuurajana tuntitoiminnassa ja ohjaa tunteja suomeksi että ruotsiksi.

Niisu on kolmekymppinen Sipoolainen ja harrastanut hevosia pienestä pitäen. Hevosalan koulutusta on mm.  Brusabyn koulusta Kemiössä tallimestariksi että vapaa-ajan ohjaajaajaksi. Kokemusta on karttunut tuntiohjauksesta, esteradoilta, kenttä- ja kouluratsastuksesta sekä pienimuotoisista laukkakilpailuista. Niisulla on kaksi omaa hevosta kotitallissaan.

Niisun ajatuksia: ”Ohjaajana minulle on tärkeää, että hevonen saadaan kulkemaan eteenpäin pehmeillä avuilla niin että siitä tulee harmoninen ja positivinen kokemus, mutta vauhtiakin on luvassa.” Tervetuloa mukaan tunneille!