Talliväki

Stallgårdenin tallimestarina toimii Katri Rantanen ja tallitiimi hoitaa tallirutiinit arkisin ja viikonloppuisin.

Ratsastuksen ohjaajina toimivat Mia Ståhle-Lauritzon, Nina Jokimies, Michelle Gustafsson ja Riikka Larjos. Lisäksi tallillamme vierailee säännöllisesti Masteropettaja Maarit Suortti.

Talliväkeen kuuluu myös kissat Muninn ja Gusse joiden päivät kuluvat jyrsijäkannan valvomiseen.

Mia Ståhle-Lauritzon

Olen tallin perustaja ja omistaja ja taustalla on liki 20 vuoden kokemus hevosyrittäjänä. Tämä on maailman mielenkiitoisin ala – aina löytyy uusia näkökulmia ja tapaa uudenlaisia hevosia ja ihmisiä. Rinnallani kulkee rakas aviomies, joka on kehittänyt talliympäristöä mm. erityisen kauniilla puutarhamaisemoinnilla. Tallityön ohella olen päivätöissä, jossa keskityn numeromaailmaan. Minulla on kolme aikuista poikaa ja viides lapsenlapsi tulollaan ja hiljaa toivon, että heilläkin syttyisi hevoskipinä. Hevoset ovat elämäntapanani ja toivon, että saan kulkea niiden rinnalla pitkään.

Ratsastuksen ohjaaminen on luovaa ja antoisaa. Lähtökohtani ohjaamisessa on luoda ilmapiiri, jossa ratsastajalla ja hevosella on hyvä olla. Ohjaustyössä keskityn paljon hevosen ja ratsastajan väliseen kommunkointiin ja apujen käyttöön. Mitä paremmin ratsastaja löytää yhteisen kielen hevosen kanssa, sen paremmin homma toimii. Ihmiset ovat melko kiireisiä ja suoritekeskeisiä niin on hyvä muistuttaa, että hevoset elävät eri rytmiä ja meillä on toinenkin osapuoli huolehdittavana. Tunnen onnistuvani silloin kun ratsastajasta ja hevosesta syntyy harmoninen kokonaisuus ja löytyy yhteinen ilo ja vapaus liikkua.

Pidän paljon mielikuvien maailmasta ja käytän niitä ohjaustyössäni. Tärkeää on myös rytmi ja hevosen liikkeen tunnistaminen, että avut rytmittyvät oikein.

Syyskaudella 2021 aloitin EHT – koulutuksen eli eettisen hevosmiestaito – ohjaajan koulutusjakson, josta olen jo saanut paljon innostusta ja tietoa. Hevosten kanssa työskenteleminen on kiehtovaa ja innostavaa, ja haluan työssäni painottaa sitä arvomaailmaa, jossa kuuntelemme hevosia paremmin ja luomme niihin suhteen, joka perustuu tasapuolisuuteen.

Tervetuloa tunneille ja kurseille !

Lisätietoja Miasta löytyy myös välilehdessä Stallgård.

 

Kuva: Ile Könönen

Nina Jokimies

Olen tehnyt ratsastuksen ohjaajan töitä aina vuodesta 2000 alkaen. Olen työskennellyt niin Suomessa, Saksassa kuin Virossakin. Tällä hetkellä päätyökseni toimin kuitenkin varhaiskasvatuksen opettajana.

Vahvuuteni opettajana on vankka kokemus hevosalan töistä ja vahva pedagoginen osaaminen. Näin ollen ymmärrän sekä hevosten käytöstä että oppilaan oppimisen lainalaisuuksia. Opetukseni pohjautuu positiivisuuteen ja tavoitteena tunneillani on luottavainen ilmapiiri, jossa oppilas uskaltaa kokeilla ja yrittää. Painotan opetuksessani rentoa ja luontevaa istuntaa ja perusasioiden osaamista. Asioita harjoitellaan askel kerrallaan niin että uutta opitaan sopivissa paloissa jo opittujen asioiden päälle. Olen opettanut kaiken ikäisiä oppilaita alkaen alkeistunneista päätyen kouluratsastuksessa aina vaativaan B.hen asti ja esteissä 80cm. Koulutukseltani olen tallimestari, ratsastuksen ohjaaja ja varhaiskasvatuksen kandidaatti.

Tervetuloa mukaan tunneilleni!

Maarit Suortti

Olen toiminut ratsastuksenopettajana vuosituhannen vaihteesta saakka. Pitkän opetusurani varrella olen opettanut kaikenikäisiä ja -tasoisia ratsastajia, muutamavuotiaasta aikuisiin, aloittelijasta kansainvälisiin kilpailuihin saakka. Pitkän kokemuksen ja monipuolisen koulutuksen lisäksi opetukseni vahvuutena on oma, monipuolinen ratsastustaustani; olen kilpaillut este- ja kenttäratsastuksessa kansallisella tasolla ja kouluttanut sekä korjausratsastanut lukuisia erilaisia hevosia vuosien varrella.

Opetuksessani painotan perusasioita hevos- ja ratsastajaystävällisesti; tiettyjen asioiden omaksuminen vie aikaa, vaatii kärsivällisyyttä ja oikeita toistoja. Sitkeä työ palkitsee kuitenkin ajan myötä – kun perusasiat ovat hyvin hallinnassa, haasteellisempienkin tehtävien suorittaminen loksahtaa yhtäkkiä kohdalleen. Ratsastajan istunta on merkittävässä roolissa ratsukon yhteistyössä; kun ratsastaja on tasapainossa ja viestii ratsulleen selkeästi, hevosen on helppoa noudattaa ohjeita ja suorittaa oma osuutensa tasapainoisesti. Istuntapulmat ratkeavat myös useasti korjaamalla jokin pieni kohta asennossa. Näin ollen annan tarvittaessa ryhmätunneillani ratsastajille täsmäohjeita myös kehonhallinnan tai -harjoittelun tiimoilta – tai voit varata yksityistunnin, missä keskitytään haluamaasi yksityiskohtaan.
Olen koulutukseltani Masteropettaja ja fysioterapeutti AMK. Myös Somatic Pilates-ohjaajakoulutus on viimeistelyä vaille valmis.
Tervetuloa tunneilleni!

Michelle Gustafsson

Heippa! Mun heppailut on alkanut vuonna 2005 ja sillä tiellä ollaan edelleen.
Olen valmistunut harrasteohjaajaksi v. 2014 ja ratsastuksenohjaajaksi v. 2015. Tällä hetkellä opiskelen viimeistä vuotta liikunnan ja terveydenedistämistä AMK:ssa. Sen jälkeen tarkoituksena olisi jatkaa opiskeluja ratsastuksenopettajan ammattitutkinnon parissa. Viime vuonna sain myös SRL 1 valmentajaoikeudet.
Opettajana olen rauhallinen ja johdonmukainen. Tunneilla pyrin luomaan positiivisen ja avoimen ilmapiirin, jossa jokainen oppilas voi ratsastaa omalla tasollaan ja hevosta kunnioittaen.
Olen opettanut laajasti niin lapsia, nuoria kuin aikuisiakin sekä koulu, että esteratsastuksessa. Oma lajini ja lähimpänä sydäntä on kouluratsastus.
Omaa ammattitaitoa kartuttaakseni valmentaudun säännöllisesti koulu- ja esteratsastuksessa muiden hevosilla. Äidinkielenäni puhun ruotsia, eli samma på svenska.

Tervetuloa mukaan tunneilleni! Vi ses i stallet och välkomna med på mina timmar!

Riikka Larjos

Aloitin ratsastuksen 4 vuotiaana ja siitä asti olen työskennellyt hevosten parissa. Ensimmäiset 8 vuotta ratsastin ratsastuskoululla ja siitä siirryin sitten pikkuhiljaa ylläpitohevosiin ja omiin hevosiin.
Vuosina 2015-19 ylläpidin mm. pientä kotitallitoimintaa ja tallissa oli vaihtelevasti omia sekä ratsastuksessa olevia hevosia. Vuonna 2019 lähdin Belgiaan harjoittamaan hevosammattitaitojani esteratsastajan tallille. Esteratsastuksessa olen kilpaillut lähinä nuorten hevosten kanssa ja viimevuodet olen ratsuttanut eritasoisia hevosia.
Tulevaisuuden tavoitteisiin kuuluu palata takaisin esteradoille ja lähitulevaisuudessa tarkoitukseni on aloittaa varsojen ja nuorten hevosten valmistaminen satulaan.
Ratsastuksessa minua motivoi hevosen ja ihmisen välinen yhteistyö ja sen kehittäminen. Hevonen yhteistyökumppanina on tasavertainen, jonka tärkein seikka on hyvinvointi. Siksi opettamisessa kiinnitän paljon huomiota ratsastajan apujen käyttämiseen, sekä oikeanlaisen viestinnän luomiseen. Jokainen hevonen on myös erilainen ja se, jos jokin tekee ratsastuksesta miehenkiintoisen.
Tervetuloa tunneilleni !

Tallimestari Katri Rantanen

Olen aloittanut ratsastuksen jo alle kouluikäisenä ja hevoset ovatkin minulle enemmän elämäntapa kuin harrastus. Olen valmistunut Harjun oppimiskeskuksesta hevosalan ammattiin ja työskennellyt useilla eri talleilla ympäri Suomea. Työkokemusta on kertynyt sekä ratsastuskouluilta että myyntitalleilta. Päädyin kuitenkin jatkamaan opintoja vielä yliopistossa ja päivätyökseni olen nykyään tekemisissä elintarvikkeiden laadunvalvonnan parissa.

Tallimestarina minun vastuullani on tallin päivittäisen arjen pyörittäminen ja hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen. Minut löytääkin tallilta lähes päivittäin. Kannattaa tarttua hihasta, jos tarvitset apua tai jokin asia mietityttää!