Talliväki

Stallgårdenin tallimestarina toimii Katri Rantanen ja tallitiimi hoitaa tallirutiinit arkisin ja viikonloppuisin.

Ratsastuksen ohjaajina toimii Mia Ståhle-Lauritzon, Nina Jokimaies ja lokakuusta alkaen Neea Kaarna. Katri Rantanen ohjaa aina välillä tunteja ja vetää maastoja. Fanny Nyström tuuraa ohjaajia ja pitää leirejä nuorille.

Talliväkeen kuuluu myös kissaveljekset Urban ja Laban, jotka seurustelevat kaikkien kanssa ja pitävät hyvää huolta tallin jyrsijäkannasta.

Kuva: Blanca Köhler

Mia Ståhle-Lauritzon

Olen tallin perustaja ja omistaja ja taustalla on liki 20 vuoden kokemus hevosyrittäjänä. Tämä on maailman mielenkiitoisin ala – aina löytyy uusia näkökulmia ja tapaa uudenlaisia hevosia ja ihmisiä. Hevoset ovat elämäntapanani ja toivon, että saan kulkea niiden rinnalla pitkään.

Rinnallani kulkee rakas aviomies, joka on kehittänyt myös talliympäristöä mm. luomalla kauniin puutarhan tallin yhteyteen. Tallityön ohella pyörittelen numeroita ja minulla on kolme aikuista poikaa ja viides lapsenlapsi tulollaan ja hiljaa toivon, että heilläkin syttyisi hevoskipinä.

Minulla on ratsastuksen ohjaamisesta pitkä kokemus, ensiksi islanninhevospuolelta ja myöhemmn eestinhevoset tulivat mukaan kuvaan. Ratsastuksen ohjaaminen on luovaa ja antoisaa ja ohjaustyössä keskityn paljon hevosen ja ratsastajan väliseen kommunkointiin.  Kun yhteinen kieli löytyy sen paremmiin homma luistaa. Ohjaustyössäni käytän paljon mielikuvien maailmaa ja ratsastuksessa rytmi ja liikkeiden tunnistaminen on keskeisiä asioita.

Ihmiset ovat melko kiireisiä ja suoritekeskeisiä niin on hyvä muistaa, että hevoset elävät eri rytmiä ja meillä on toinenkin osapuoli huolehdittavana. Tunnen onnistuvani silloin kun ratsastajasta ja hevosesta syntyy harmoninen kokonaisuus ja löytyy yhteinen ilo ja vapaus liikkua.

Syyskaudella 2021 aloitin EHT – koulutuksen ts Eettisen HevosmiesTaito – ohjaajan koulutusjakson, josta olen saanut paljon innostusta ja potkua myös ohjaajan työhön. Hevosten kanssa työskenteleminen on kiehtovaa ja innostavaa, ja haluan työssäni painottaa sitä arvomaailmaa, jossa kuuntelemme hevosia paremmin ja luomme niihin suhteen, joka perustuu tasapuolisuuteen.

Tervetulo tunneilleni !

Lisätietoja Miasta löytyy myös välilehdessä Stallgård.

 

Kuva: Ile Könönen

Nina Jokimies

Olen tehnyt ratsastuksen ohjaajan töitä aina vuodesta 2000 alkaen. Olen työskennellyt niin Suomessa, Saksassa kuin Virossakin. Tällä hetkellä päätyökseni toimin kuitenkin varhaiskasvatuksen opettajana.

Vahvuuteni opettajana on vankka kokemus hevosalan töistä ja vahva pedagoginen osaaminen. Näin ollen ymmärrän sekä hevosten käytöstä että oppilaan oppimisen lainalaisuuksia. Opetukseni pohjautuu positiivisuuteen ja tavoitteena tunneillani on luottavainen ilmapiiri, jossa oppilas uskaltaa kokeilla ja yrittää. Painotan opetuksessani rentoa ja luontevaa istuntaa ja perusasioiden osaamista. Asioita harjoitellaan askel kerrallaan niin että uutta opitaan sopivissa paloissa jo opittujen asioiden päälle. Olen opettanut kaiken ikäisiä oppilaita alkaen alkeistunneista päätyen kouluratsastuksessa aina vaativaan B.hen asti ja esteissä 80cm. Koulutukseltani olen tallimestari, ratsastuksen ohjaaja ja varhaiskasvatuksen kandidaatti.

Tervetuloa mukaan tunneilleni!

Katri Rantanen

Olen aloittanut ratsastuksen jo alle kouluikäisenä ja hevoset ovatkin minulle ennen kaikkea elämäntapa. Olen valmistunut aikanaan Harjun oppimiskeskuksesta hevosalan ammattiin ja työskennellyt sen jälkeen useilla eri talleilla. Päädyin kuitenkin vielä jatkamaan opintojani yliopistossa ja tällä hetkellä teen päivätyökseni hommia laadunvalvonnan parissa kaupan alalla.

Toimin Hertsby Stallgårdin tallimestarina, pidän tunteja ja vedän maastoja. Tallimestarina huolehdin hevosten päivittäisestä hyvinvoinnista ja arjen sujumisesta. Tuntien ohjaajana minulle on tärkeää, että ratsastajan ja hevosen välille löytyy positiivinen yhteys. Tavoitteena on ratsastuksen perusteiden ja apujen käytön omaksumisen lisäksi kasvattaa sekä ratsastajien että hevosten itseluottamusta onnistumisten kautta. Pyrin selittämään miten joku asia tehdään sekä miksi se kuuluu tehdä niin. Näin ratsastajan ymmärrys hevosta ja apujen käyttöä kohtaan kehittyy – ymmärretään miten hevonen toimii. Tunneilla vallitsee positiivinen ilmapiiri – ratsastuksen kuuluu olla hauskaa ja mukavaa! Onnistumisista kuuluu olla iloinen ja kehua myös hevosta. Ratsastus on kuitenkin ennen kaikkea yhteistyötä hevosen ja ratsastajan välillä. Pidän myös mielelläni puomi- ja kavalettitunteja, koska niiden avulla saa rakennettua lukuisia hevosta ja ratsastajaa kehittäviä tehtäviä.

Vedän myös maastoja eri tasoisille ratsastajille. Maastoratsastus on hevosille erinomaista vaihtelua kenttätyöskentelyyn ja ratsastajat pääsevät nauttimaan kiireettömästä yhdessäolosta hevosen kanssa. Tervetuloa tunneilleni ja maastoilemaan Hertsbyn kauniisiin maisemiin!

Neea Kaarna

Olen pian valmistuva ratsastuksenohjaaja. Alakoulu ikäisenä hurahdin hevosiin, kun pääsin alkeiskurssille. Useampien vuokraponien kanssa pääsin kehittymään ja valmentautumaan. Aloitin kilpailemisen 2018 koulu- sekä esteratsastuksessa. Minua enemmän sytyttää hyppääminen ja sitä myös kisaan tällä hetkellä aktiivisesti oman hevoseni kanssa.
Tulevana ohjaajana haluan luoda ympärilleni positiivista ilmapiiriä, toivonkin olevani helposti lähestyttävä. Tämä harrastus antaa paljon, kun luottamus löytyy ratsukon välille. Toivon oppilaiden saavan onnistumisien kautta uusia oivalluksia ja motivaatiota kehittymiseen. Opetuksessa keskityn perusasioihin, apujenkäyttöön sekä ratsastajan ja hevosen väliseen kommunikointiin.
Tervetuloa tunneilleni!

Fanny Nyström

Valmistuin keväällä 2022 luonnontieteiden kandidaatiksi ja jatkan fysiologian ja neurotieteiden maisteriohjelmassa. Sovellan opintojani jatkuvasti myös hevosmaailmassa. Hevosharrastukseni alkoi alle kouluiän pikkuponeilla joista siirryin islanninhevosiin silloiseen Talli Perlaan. Issikat veivät sydämeni ja perheessä on ollut myös oma islanninhevonen.

Ratsastan säännöllisesti ja käyn  eri valmentajien tunneilla ja kursseilla kun siihen tarjoutuu mahdollisuus lainahevosilla, lisäksi maastakäsittelen ja ohjasajan hevosilla. Mielestäni jokaisella hevosella on meille jotakin opetettavaa, meidän täytyy vain opetella kuuntelemaan. Olen ohjanut ratsastustunteja paljon nuoresta iästä huolimatta ja auttanut ratsukkoja löytämään yhteisen sävelen. Minulla on ratsastuksen lisäksi 12 vuoden kilpauintitausta ja olen toiminut myös uintivalmentajana.

Haluan luoda avoimen ja kaksisuuntaisen kommunikaatioväylän hevosen ja ratsastajan, sekä ratsastajan ja opettajan välille. Minulle on tärkeätä myös tietää miksi asioita tehdään juuri tietyllä tavalla ja tavoitteeni on toimia myös hevosen näkökulmasta loogisesti. Minulle tärkeitä aiheita ovat myös ratsastajan oma kunto ja mielentila, jotka vahvasti vaikuttavat ratsastukseen.

Pidän tällä hetkellä nuorten tunteja perjantaisin.

Tervetuloa tunneille – Välkomna på mina timmar!